Zowel in Europa als in de Verenigde Staten worden de meeste limousines door onafhankelijke bedrijven geproduceerd. De één maakt het voertuig nog luxer dan de ander. De basis is een luxeauto die wordt verlengd en hierin worden allerlei luxe onderdelen ingebouwd. Soms hebben de limousines zelfs bepantsering of wordt er kogelwerend materiaal gebruikt.

Het ruime interieur

Om het voertuig te verlengen gebruikt men een verlengd frame en wielbasis. Hierdoor kan het passagiersgedeelte uitgerekt worden, waardoor de passagiers veel meer ruimte hebben in het compartiment dan bij een normale luxeauto. Vaak hebben de limousines twee banken. Eén van de banken is dan voorwaarts gericht en de andere achterwaarts, zoals bij de Londense Black Cab. Ook kan het zijn dat de limousine een L-vormige of U-vormige bank heeft. De beenruimte is over het algemeen ruimschoots aanwezig. Meestal kunnen er vier tot zes passagiers in een limousine. Hij moet dan wel ‘gestretched’ zijn. De grote autofabrikanten maken tegenwoordig zelf bijna geen stretched limousines meer, dit wordt meestal door derden gedaan.

De luxe merken

De luxewagens zoals de Rolls-Royce Phantom Coupé, de Bentley Continental Flying Spur, de Maybach 62, de BMW 7-serie, de Audi A8L, de Cadillac DTS, de Volkswagen Phaeton, de Jaguar XJ, de Lincoln Town Car, de Mercedes-Benz S-Klasse en de Mercedes-Benz CLS-Klasse hebben in principe geen tussenschot. Deze luxewagens worden meestal gebruikt als er maar één of twee personen vervoerd moeten worden.

Luxer dan luxe

Hoe het interieur van de limousine eruitziet kan enorm verschillen. Natuurlijk zijn ze bijna allemaal even luxe, maar ook in luxe zit verschil. Meestal hebben de limousines verschillende gadgets die het voertuig nog luxer maken, zoals een hele lichtshow, een spiegelhemel of soms zelfs een jacuzzi. Beeldschermen, een minibar, een muziekinstallatie en airco zitten meestal standaard in een limousine, alhoewel er geen vaste regels voor zijn. Het hangt helemaal van het bedrijf af die de limousine bouwt hoe compleet en luxueus ze de limousine willen maken. Het is doorgaans wel vaak zo dat een limousine welke zeer compleet en vol luxe is ingericht, meer in trek is dan de wat soberder varianten. Men heeft bij een limousine toch het beeld dat alles best over de top mag zijn en dat de rit een ervaring op zichzelf moet worden.