De meest exclusieve limousines vervoeren regelmatig bekende personen, maar er zijn ook limousines die zelf inmiddels faam hebben vergaard. Een goed voorbeeld hiervan is ‘The Beast’. Deze limousine met een waarde van drie miljoen werd in 2009 toegevoegd aan het wagenpark van de president van de Verenigde Staten. In totaal zijn er 12 stuks geproduceerd van dit type limousine en drie hiervan behoren toe aan de Amerikaanse president.

Veiligheidsmaatregelen

Normaal gesproken kost deze Cadillac One ongeveer $300.000. Om de veiligheid van de president te verhogen moesten er bij deze drie voertuigen de nodige veiligheidsmaatregelen worden toegepast. Dat bracht natuurlijk extra kosten met zich mee, wat de totaalprijs flink heeft opgeschroefd. Maar The Beast is nu wel in staat om bijvoorbeeld een aanval van een granaatwerper te weerstaan. Er zijn nog veel meer veiligheidsmaatregelen getroffen, maar uit veiligheidsoverweging worden deze aanpassingen niet bekend gemaakt. Wel weten we dat The Beast brandblusapparatuur, traangas, geweren, zuurstoftanks en maskers aan boord heeft. Er wordt dan ook beweert dat dit de veiligste auto ter wereld is.

Een flinke jongen

Thee Beast werd ontworpen door General Motors en draagt een Cadillac logo. Het onderstel lijkt meer op een onderstel van een vrachtauto en ze zeggen dat de auto stevig genoeg is om een landmijn aan te kunnen. De carrosserie is luchtdicht, waardoor de passagiers beschermd zijn tegen gasaanvallen van buitenaf. De banden zijn door het kevlar extra sterk, de deuren zijn ruim 20 centimeter dik en het totaalgewicht van de auto ligt rond de 8.000 kilogram.