Het uniform is wat een chauffeur helemaal afmaakt. Het is een fantastisch symbool dat professionaliteit, kalmte en waardigheid uitstraalt. Gehuld in chique blazers of een volledig pak, het uniform van een chauffeur vertegenwoordigt de luxe service die ze bieden. Het uniform en de persoonlijke verzorging van een chauffeur heeft een direct effect op de waardering en algehele beleving van de klant. Passagiers van een limousine verwachten immers vaak een uitmuntende kwaliteit.

Wat voor soort shirt moet een chauffeur dragen?

Klassiek voor een chauffeur is om zich te hullen in een effen, gedistingeerd wit shirt, hoewel sommige limousine organisaties ook wel kiezen voor andere waardige tinten. In de regel moet een chauffeur in ieder geval altijd wit dragen. Dankzij deze kleur kan de chauffeur een bepaalde mate van stijl en klasse waarborgen, zonder dat hij de aandacht naar zich toe trekt. De chauffeur moet als het ware zichtbaar onzichtbaar zijn.

Voltooi de look met een pak

Een chauffeur moet een bijpassend donker pak dragen, waarbij de jas en broek bij elkaar moet passen. In het geval van een blazer en jeans moeten deze perfect op elkaar afgestemd zijn. Er mogen geen opvallende versieringen aanwezig zijn die de aandacht kunnen trekken. Gladde structuren en effen lijnen zijn een must. De kleding of het pak van de chauffeur mag niet opvallen maar heeft als streven degene die het draagt uit het zicht te houden. Dit geldt dus zowel voor het overhemd als de rest van de kleding.

Accessoires – Wat te dragen en wanneer

Het gebruik van accessoires van een chauffeur is afhankelijk van het weer, de kledingstandaard van een organisatie en het soort klant dat een chauffeur bedient.

Jassen: Wanneer het echt koud is kan een chauffeur een effen jas dragen die qua tint past bij de rest van het pak. Te allen tijde moet de chauffeur een colbert blijven dragen, ook onder zijn jas. Hij mag als begeleider nooit gezien worden met een jas over een overhemd heen, zonder een colbert eronder.

Dassen: Een chauffeur moet een donkere das dragen, hoewel er een paar organisaties zijn die ervoor kiezen om expliciete dassen aan hun chauffeurs te geven met het bedrijfslogo van de organisatie erop.

Riemen: Zoals de aloude dresscode stelt moet de riem van een chauffeur bij de schoenen passen. Dat betekent niet alleen in kleur, maar ook in stijl en materiaal. Het moeten dus donkere riemen zijn, zonder logo’s, opvallende patronen of in het oog springende gespen.

Handschoenen: Niet alle organisaties vragen hun chauffeurs handschoenen te dragen, maar in het geval dat dit onderdeel is van de dresscode, zijn handschoenen over het algemeen van donker rundleer of van wit katoen, afhankelijk van de richtlijnen van de organisatie.

Petten: Wanneer de dresscode een pet vereist, dan is deze meestal donker en effen.

Sieraden: Onopvallende sieraden als trouwringen of een ketting onder het shirt zijn toegestaan, een overmaat aan ‘bling bling’ duidelijk niet.