Dat er aan luxe limousines vaak een flink prijskaartje hangt, dat is wel duidelijk. Sommige modellen hebben echter een wel héél flink prijskaartje, en dit zijn dan vaak niet eens de uitgerekte modellen. Drie extreem kostbare limousines:

De Aston Martin Lagonda Taraf

Dit model wordt meer beschouwd als een kunstwerk dan als een voertuig. De Aston Martin heeft dan ook het prijskaartje van een zeer exclusief kunstwerk, namelijk €1.000.000. Hij is ontwikkeld voor het Midden-Oosten, vandaar ook het ‘Taraf’ achter de naam. Er zijn slechts 200 exemplaren van gemaakt.

De Rolls-Royce Phantom Extended

Dit model is een stuk goedkoper, want deze Rolls-Royce kost ‘slechts’ €493.136. Hij is 6,10 meter lang en aan de binnenkant kan alles gepersonaliseerd worden. Natuurlijk drijft dat de prijs wel weer flink op.

De Bentley Mulsanne Speed

Deze Bentley kost €334.565 en is net zo sportief als de Aston Martin Lagonda Taraf. Hij is echter wel een stuk goedkoper. Mulsanne staat voor de rechte lijn op het circuit van Le Mans, dus ook deze benaming onderstreept de sportieve input van het model. Met zijn 537 pk vermogen, van 0 tot 100 km/uur in 4,9 seconden en een topsnelheid van 305 kilometer per uur heeft ‘ie de ingrediënten wel in huis.