Omdat veel limousines vaak net even wat anders zijn dan gewone auto’s, kan het zijn dat er in bepaalde landen speciale wetgevingen gelden voor limousines. In de meeste landen mag je echter met rijbewijs B gewoon in een limousine rijden. In Europa geldt wel een extra restrictie. Het voertuig mag dan namelijk niet meer dan 3.500 kilogram wegen en er mogen maar maximaal acht personen in kunnen.

Aantal passagiers

Zodra er meer dan acht passagiers in kunnen is er in Europa een vergunning voor besloten busvervoer nodig. In Canada en in de Verenigde Staten ligt het aantal toegestane passagiers wat hoger, hier mag je namelijk maximaal 14 personen vervoeren met een standaard autorijbewijs.

Zijdelingse zitplaatsen

Ook is er sinds oktober 2007 een aangepaste wetgeving als het gaat om de banken in de limousine. Dit heeft te maken met de limousines met zijdelingse zitplaatsen. Deze zijdelingse zitplaatsen mogen vanaf oktober 2007 niet meer toegepast worden bij de productie van nieuwe limousines. Als de limousine geproduceerd is voor oktober 2007 mogen de zijdelingse zitplaatsen er wel in zitten.

Limousine met chauffeur

Als een limousine wordt verhuurd met een chauffeur is er ook een taxivergunning nodig. Wanneer degene die de limousine huurt de wagen zelf gaat besturen, dan is er geen sprake van taxivervoer. Gaat de verhuurder van de limousine zelf rijden, dan is er dus wèl een taxivergunning nodig. Voor rouw- en trouwvervoer kan er voor een beperkt aantal gespecialiseerde bedrijven een uitzondering worden gemaakt, in combinatie met niet uit vervoer bestaande voorzieningen.

Kinderen

Ook in de limousine dienen kinderen in een veiligheidsstoel te zitten die geschikt is voor de leeftijd van het kind. Check dit vooraf als je een limousine huurt, het kan namelijk zijn dat de verhuurder deze verantwoordelijkheid bij de huurder legt.