Wie privacy in een limousine wil garanderen met behulp van gordijnen en deze tijdens het rijden wil kunnen sluiten, loopt tegen behoorlijk wat wetten aan. Het is namelijk niet zomaar toegestaan om met gesloten gordijnen te rijden, omdat er volgens de wet zicht in de auto moet zijn. Natuurlijk kun je verduisterende gordijnen ophangen en deze alleen sluiten als je stilstaat, maar dat is half zo leuk niet. Dus hoe pak je het dan wel aan?

Gordijnen in bussen

In bussen mogen gordijnen wel. Je ziet het wel vaker in grote touringbussen en internationale bussen. Omdat je toch al hoog zit, is het zicht houden op binnen niet meer zo relevant, lijkt het. Daar zijn verduisterende gordijnen dus geen enkel probleem.

Grote limousines

Ondertussen is er naast het ophangen van verduisterende gordijnen nog een andere wens voor verschillende mensen: een grote limousine voor meer dan 8 passagiers. De mogelijkheden in Europa zijn hiervoor echter zeer beperkt. Dat komt opnieuw door de wetgeving: In Europa vallen limousines onder de wetgeving van de taxi’s, en daar mogen niet meer dan 8 passagiers in.

Limobus

Wanneer je toch de privacy wilt genieten van gesloten gordijnen tijdens het rijden, en met meer dan 8 mensen in een limousine op pad wil, dan is er een uitkomst: Ga voor de limobus! In Nederland zijn enkele limobussen te huur, maar het zijn er niet veel. Wel passen er veel mensen in: er is één bus te krijgen voor maximaal 35 mensen en ook eentje waar maximaal 50 mensen in passen. Met een volledige rondzit en verduisterende gordijnen heb je van binnen de totale limousineervaring, en met 50 man kun je daar een behoorlijk gezellig ritje van maken. Met alle privacy die je maar wilt! Zolang de gordijnen dicht blijven kan in zo’n grote limo / touringbus een flink feestje gevierd worden.

Limohummer

Vind je een limobus toch een beetje te groot, of is het uiterlijk van deze luxe wagen toch net iets te veel bus en net iets te weinig limousine voor je? Misschien is dan de hummer limousine wat voor jou. Dit is namelijk een limousine met een buskenteken, waardoor er gewoon gordijnen in mogen hangen en je privacy gegarandeerd is. En met ruimte voor maximaal 16 personen en een verhoogd dak is er alle ruimte voor een feestelijke rit.